Steeds meer fietsers met ernstig letsel in ziekenhuis. Maar Leo Otten uit Zeegse die zware smak maakte met e-bike vindt helm niet nodig. 'Thuis gebeuren de meeste ongelukken'

Een op de drie verkeersslachtoffers die met zwaar letsel in het ziekenhuis belandt is een fietser van 55 jaar of ouder. Onderzoekers denken dat toegenomen gebruik van de e-bike daar debet aan is.

De elektrisch fiets rukt op, maar hoe ver kom je in de praktijk? Met een handige rekentool kun je dat alvast uitrekenen voordat je de fiets koopt.

De elektrisch fiets rukt op, maar hoe ver kom je in de praktijk? Met een handige rekentool kun je dat alvast uitrekenen voordat je de fiets koopt. Foto: ANP

Lees meer over
Vervoer

Leo Otten (59) uit Zeegse botste op weg naar Groningen bij De Vijftig Bunder bij Midlaren met zijn e-bike tegen een boom, die na de laatste storm Franklin in februari op het fietspad terecht was gekomen. ,,Ik reed de maximumsnelheid van 25 kilometer per uur en werd gelanceerd, kwam op mijn rug terecht. Overal pijn, ik ben een maand uit de running geweest.”

Aantal verkeersslachtoffers met ernstig letsel steeg in 10 jaar met 18 procent

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's