Gemeente krijgt meer geld voor busbaan achter Hoofdstation in Groningen

De gemeente Groningen krijgt 8,5 miljoen euro van het Rijk om het toekomstige busstation bereikbaar te maken voor meer bussen.

Bouwer Strukton is bij het nieuwe Hoofdstation in Groningen druk doende met de skelet voor het toekomstige buschauffeursverblijf, dat als een van de laatste onderdelen van het project in gebruik wordt genomen. Mogelijk pas in 2026. Het gebouwtje, waar je nu nog doorheen kunt kijken naar het oude stationsgebouw, staat aan de zuidkant van het station waar het complete busstation naartoe verhuist.

Bouwer Strukton is bij het nieuwe Hoofdstation in Groningen druk doende met de skelet voor het toekomstige buschauffeursverblijf, dat als een van de laatste onderdelen van het project in gebruik wordt genomen. Mogelijk pas in 2026. Het gebouwtje, waar je nu nog doorheen kunt kijken naar het oude stationsgebouw, staat aan de zuidkant van het station waar het complete busstation naartoe verhuist. Foto: Peter Wassing

Het busstation verhuist van de huidige voorzijde naar de zuidkant van het Hoofdstation. De verhuizing is een onderdeel van de grote ombouw van het station.

Nieuws

menu