Meer liefde en aandacht voor de Diepenring gaat niet ten koste van wijken buiten het centrum van Groningen, belooft wethouder Van der Schaaf

Betekent het zoveelste plan voor de binnenstad dat de dorpen en buitenwijken van Groningen straks versloffen? Een deel van de gemeenteraad maakt zich daar zorgen over. Nergens voor nodig, zegt wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) toe.

Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat het karakteristieke pompstation van architect Willem Dudok aan de Turfsingel in Groningen goed te restaureren valt.

Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat het karakteristieke pompstation van architect Willem Dudok aan de Turfsingel in Groningen goed te restaureren valt. Foto: Archief Duncan Wijting

,,Ruimtelijke plannen zijn geen zero sum game, waarbij het ene plan ten koste gaat van iets anders’’, zegt Van der Schaaf, die verantwoordelijk is voor de ruimtelijke ordening in Groningen. Voor de samenhang en verbinding tussen het centrum en de rest van Groningen is een overkoepelende visie voor de Diepenring juist een uitstekend idee, denkt hij.

Heel veel deelplannen, geen overkoepelende visie

Nieuws

menu