Meer speeltoestellen bij kinderboerderij Winschoten

Meer speeltoestellen voor oudere kinderen en zeker tien natuurlijke speelelementen in het park. De kinderboerderij aan de Bovenburen in Winschoten heeft plannen om fors uit te breiden.

Dat laat beheerder Menno Cannegieter weten. Hij wil de gemeente, het wijkplatform en bedrijven vragen om financieel bij te dragen en hoopt dat de uitbreiding na de zomer een feit is. In de tussentijd is begonnen met voorbereidende werkzaamheden.

Plan is om de bestaande speeltuin een keer zo groot te maken in de richting van het grasveld waar nu regelmatig de ezels verblijven. Ook het aantal parkeerplaatsen zou wat Cannegieter betreft verdubbeld kunnen worden.

,,We gaan in voorbereiding op het vergroten van de speeltuin de boel vlak maken en gras inzaaien. In het park zijn we in samenwerking met AOC Terra bezig om de natuurlijke speelelementen te maken. Denk aan boomstammen en bruggetjes over het water en staptegels. Ze worden verdeeld over het oude en nieuwe park. Het moet een route worden.’’

De beheerder van de kinderboerderij, een attractie die jaarlijks wordt bezocht door duizenden mensen, laat weten dat ook wordt nagedacht over een wilgendoolhof. Dat moet komen aan de achterkant van het complex, dichtbij de tennisbanen. ,,En we willen een verbinding maken met Blauwestad als de nieuwe fietsbrug een feit is.’’

Intussen worden op de kinderboerderij al veel nieuwe dieren geboren. Donderdagavond zagen elf biggetjes het levenslicht. Vorige week zijn geitjes geboren en volgende week worden schapenlammetjes verwacht. In mei zal het Gronings paard bevallen. De dieren worden verzorgd door cliënten van de NOVO. Zij bestieren ook het theehuis en doen aan houtbewerking.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu