Meer verkeer aan noordwest kant van Groningen, minder aan zuidkant

Groningen Bereikbaar maakt uit jaarcijfers over 2022 op dat de mobiliteit in Groningen niet zo hard groeit. Er zijn wel opmerkelijke verschillen tussen de noord- en zuidkant van de stad.

Vanwege de bouw van de nieuwe Zuidelijke Ringweg in Groningen (hier de tunnel bij de Verlengde Lodewijkstraat) probeert Groningen Bereikbaar al tien jaar samen met bedrijven, instellingen en overheden om de verkeersdruk op de stad zoveel mogelijk te beperken. Volgens de organisatie is het aantal auto's in en rond de stad daarom veel kleiner dan op basis van landelijke cijfers verwacht mocht worden.

Vanwege de bouw van de nieuwe Zuidelijke Ringweg in Groningen (hier de tunnel bij de Verlengde Lodewijkstraat) probeert Groningen Bereikbaar al tien jaar samen met bedrijven, instellingen en overheden om de verkeersdruk op de stad zoveel mogelijk te beperken. Volgens de organisatie is het aantal auto's in en rond de stad daarom veel kleiner dan op basis van landelijke cijfers verwacht mocht worden. Foto: Jaspar Moulijn

,,Rond Groningen was vorig jaar 8 procent minder autoverkeer dan in 2019: gemiddeld 179.000 voertuigen op een werkdag. Dat was 195.000 in 2019. In 2021 reden nog 182.000 voertuigen de stad in en uit’’, zegt Edwin Papjes van de organisatie.

Hartstikke goed

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's