Meiden weten niet wat ze zien: spreeuwen geven stuntshow boven Kardinge ('Zijn dit wel vogels?')

Twee meiden zijn zaterdagmiddag bijna van hun stoel van verbazing gevallen toen spreeuwen een spectaculaire show gaven in het luchtruim nabij sportcentrum Kardinge in Groningen.

De herinnering aan het middagje schaatsen werd naar de achtergrond gedrukt toen duizenden spreeuwen in de lucht een haast magische voorstelling opvoerden. De meiden hebben dit nog nooit gezien. ,,Het is net kunst. Zijn het wel vogels?", roept de een. ,,Het is echt een natuurverschijnsel".

De verwondering wordt nog groter als de spreeuwen in steeds weer andere kluwen rondvliegen. ,,Wow, wow, dat dit echt is. Het is heel bizar", zeggen de meiden. ,,Het zijn geen losse vogels meer, het is echt een eenheid geworden."

Het is net kunst. Zijn het wel vogels?

De twee meiden waren niet de enigen die in de ban waren van de spreeuwen. Iedereen in kantine van sportcentrum Kardinge keek vol verwondering naar de spreeuwenwolk.

Dansje voor het slapen gaan

Gert Ottens, medewerker Vogelbescherming omschrijft op deze website de spreeuwenwolken als éé van de meest spectaculaire natuurverschjnselen. ,,De vogels overnachten in grote groepen en voordat ze hun slaapplaatsen bezetten, dansen ze in steeds grotere groepen door de lucht", schrijft hij. De meiden hebben zaterdag vastgesteld dat Otten met zijn stelling niet overdrijft.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Video
menu