Melders dodelijk ongeval Finsterwolde: auto brandde direct na de klap

Een harde klap, gerinkel. Bonne kijkt in de nacht van vrijdag op zaterdag uit zijn raam aan Het Modderland in Finsterwolde. De auto die juist tegen de boom reed, staat vrijwel direct in brand. ‘s Ochtends blijkt dat drie inzittende mannen zijn overleden, een vrouw ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

Terwijl echtgenoot Nanty de hulpdiensten belt, haast Bonne zich naar de auto met een brandblusser. Het ding staat de volgende ochtend nog ongebruikt naast de deur. „Toen wij erbij kwamen, was de auto al bijna een karkas.”

Te heet om in de buurt te komen

Tegen die tijd was het te laat om te helpen. „Iemand die ook toevallig langskwam hield mij tegen: ‘Dat heeft geen zin’, zei hij.” Het was te gevaarlijk, zei de passant. Achteraf denkt Bonne dat ook. „Het knalde, de banden en zo. Het was niet vertrouwd.” Een gewonde konden zij wel horen. „Het is frustrerend dat je dan niet kunt helpen”, zegt Nanty. „Het was ook gewoon te heet om erbij te komen.”

In het donker en in de rook was het zicht bovendien slecht. „Eerst dachten we dat er twee mensen in de auto zaten.” Pas later hoorden zij dat de slachtoffers drie mannen zijn van 29, 33 en 41 jaar oud uit de gemeente Oldambt. De 32-jarige zwaargewonde vrouw komt uit dezelfde gemeente.

‘Ik hoop dat er bloemen worden gelegd’

De opgeroepen hulpdiensten waren er snel, zegt Nanty. „Binnen vijf minuten was er politie en gelijk daarna ook de brandweer.”

‘s Middags zijn de sporen van het ongeval nog duidelijk te zien. Een pijl op de weg geeft aan waar de auto de berm raakte. Het is waar de weg flauw afbuigt richting de Ganzedijk. De bestuurder reed daarop tegen een boom en een Ziggokastje. Op het asfalt en in de berm liggen brokstukken plastic, de berm is zwaar geblakerd.

In de loop van de dag moet het worden opgeruimd. Nanty: „Ik hoop dat er nog bloemen worden gelegd.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu