Melkkraandraaier Oldekerk meldt zich niet na oproep

Jeen de Jong en zijn vrouw Janneke Postma bij de melktank, die door onbekende(n) open is gedraaid. Foto: Peter Wassing

Tot maandagmiddag 15.00 uur kon hij zich melden, maar diegene die de melktank van boer Jeen de Jong en zijn vriendin Janneke Postma in Oldekerk opendraaide, heeft zich niet kenbaar gemaakt. „Helaas is er niemand naar voren gestapt.”

Dat zegt Postma, die op Facebook een oproep deed aan de dader die in de nacht van zaterdag op zondag 3000 liter melk liet wegstromen uit de melktank. Het ‘grapje’ kostte zo’n 1000 euro. Het duo was bereid de aangifte in te trekken, als de dader(s) zich zou melden. Het bericht werd bijna 5000 keer gedeeld, maar het is stil gebleven.

Overdonderd door reacties

„We hadden het wel gehoopt”, zegt Postma. Ze zegt dat ze ‘overdonderd’ is door alle aandacht en berichten. Op haar Facebook reageerden honderden mensen, ook onder nieuwsberichten werd hevig getikt. „Ik had dat niet zien aankomen.” Agractie Nederland is bovendien bereid de geleden financiële schade te vergoeden, zegt ze.

„Eerst was het een roes, maar toen we zondag op de bank zaten, drong het wel door. Er heeft iemand ingebroken. Iemand heeft 1000 euro van ons gestolen. Er is gewoon een strafbaar feit gepleegd.” Geen leuke gedachte, hoewel ze er niet minder om sliepen. „Dat is ook mooi aan een boerenbedrijf. De koeien moeten gewoon gemolken worden. Je moet door.” Zelf ging ze maandag naar haar werk in het ziekenhuis.

Vooralsnog tasten ze in Oldekerk nog in het duister. „Is het wel een feestganger geweest? Het is niet aan de hoofdweg en je moet ook weten hoe het werkt.” De politie kwam zondag al langs, woensdag wordt de aangifte officieel ondertekend. Postma blijft hopen dat de dader zich meldt: „Misschien was hij bang vanwege alle aandacht eromheen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu