Mensen met een afweerstoornis in Groningen ontvangen uitnodiging voor herhaalprik tegen coronavirus, vanaf woensdag wordt er al geprikt

Foto: ANP

Vanaf dinsdag ontvangen mensen met een (ernstige) afweerstoornis een uitnodiging voor een herhaalprik tegen het coronavirus. Het gaat om mensen die onder behandeling zijn van een medisch specialist voor een specifieke aandoening óf die bepaalde medicijnen voorgeschreven krijgen.

De mensen om wie het gaat ontvangen de uitnodiging per brief van hun medisch specialist. Mensen met een afweerstoornis lopen een groter risico op ernstige ziekte als zij besmet raken met het coronavirus. Zij kunnen nu, minimaal drie maanden na hun boosterprik, een herhaalprik halen.

Deze herhaalprik is een vaccin van BioNTech/Pfizer of van Moderna. Het is niet mogelijk om zelf een keuze te maken, zo benadrukt de GGD. Vanaf woensdag 20 april kunnen mensen met een afweerstoornis bij de GGD-locaties in de provincie Groningen terecht voor hun herhaalprik. In de uitnodigingsbrief staat hoe de afspraak gemaakt kan worden.

Nieuws

menu