Corona Dialoog #12: Bekijk hier de portretten van burgemeester Schuiling van Groningen en IC-verpleegkundige Nico Garstman: 'In de eerste golf mocht er geen bezoek komen. Dat was echt vreselijk.'

Nico Garstman

In de twaalfde en laatste Corona Dialoog blikten twee hoofdrolspelers terug op de coronacrisis. Twee mannen die de impact van de pandemie van dichtbij meemaakten. Presentator Jellie Brouwer ontving IC-verpleegkundige Nico Garstman van het Martini Ziekenhuis in Groningen en de burgemeester van de stad, Koen Schuiling.

Bekijk hier de uitzending terug en kijk hieronder de portretjes die videomaker Colin Mooijman van ze maakte.

‘Het was vreselijk’

IC-verpleegkundige Nico Garstman zag het afgelopen jaar zijn Martini Ziekenhuis in Groningen vollopen met coronapatiënten. „Gedurende de pandemie stonden we tot onze nek in de Covid. Het was niet even druk, maar constant.” Het afgelopen jaar was zowel fysiek als mentaal een ware heksenketel voor Garstman.

Meegezogen in de crisis

Koen Schuiling is koud een half jaar burgemeester als de eerste lockdown in 2020 begint. „ Begin maart kreeg ik een telefoontje dat ik in Den Haag werd verwacht. Daar werden we bijgepraat door Jaap van Dissel.” Schuiling werd net als velen meegezogen in de crisis en is er nog steeds iedere dag mee bezig. „Corona vereist wel een enorme alertheid, vanaf het begin tot op de dag van vandaag.”

Nieuws

Meest gelezen

menu