Met corona besmette Groningers en Drenten werken minder mee aan bron- en contactonderzoek van GGD

De GGD Groningen. Foto: Corné Sparidaens

Ook inwoners van Groningen en Drenthe werken volgens de GGD’s vaker niet mee aan het bron- en contactonderzoek naar hun coronabesmetting.

Volgens de Groningse GGD-arts Machiel Vonk is dat vooral erger geworden na de mediaberichten over de slechte medewerking in andere regio’s zoals Amsterdam.

Zowel in Groningen als in Drenthe gaat het nog om een klein percentage. ,,Verreweg de meeste mensen in Drenthe werken gelukkig goed mee en dat past ook bij het Drentse naoberschap’’, zegt de woordvoerder van de GGD Drenthe.

Bijspringen

In alle drie de noordelijke provincies liep ook gisteren het aantal besmettingen weer op. In Drenthe is de groei de laatste weken het laagst.

De GGD Groningen en Drenthe hebben genoeg personeel om het bron- en contactonderzoek te doen. al wordt het wel steeds harder werken, stellen ze. Drenthe heeft zelfs nog tijd over om telefonisch bij te springen in Amsterdam.

Beide GGD’s zijn wel op zoek naar extra personeel voor de komende periode. De GGD Groningen werft zo’n honderd nieuwe medewerkers, Drenthe wat minder. Dat is vooral omdat er verloop is en een deel van het tijdelijke personeel zoals geneeskundestudenten in september weer aan de studie moet.

Nieuws

Meest gelezen

menu