Met corona besmette asielzoekers uit Sneek in quarantaine in Zoutkamp

De Willem Lodewijk van Nassaukazerne in Zoutkamp. Foto: ProNews

De met corona besmette bewoners van het asielzoekerscentrum (azc) in Sneek verhuizen zo spoedig mogelijk met hun huisgenoten naar de noodonderdaklocatie in Zoutkamp. Daar gaan zij ongeveer veertien dagen in quarantaine.

Dat heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) dinsdag bekendgemaakt.

De huidige (90) bewoners van Zoutkamp worden dinsdag in de COA-locaties in Ter Apel en Budel ondergebracht. Deze mensen, die aangegeven hebben een eerste asielaanvraag te willen doen, zullen vanaf deze locaties de asielprocedure verder doorlopen.

Daarmee komt een einde aan het gebruik van de Willem Lodewijk van Nassaukazerne als noodonderdaklocatie.

Noodopvang bewoners azc Sneek

Na het vertrek van de huidige bewoners wordt de kazerne klaargemaakt voor de opvang van met corona besmette bewoners van azc Sneek en hun gezinsleden en/ of huisgenoten. Deze circa 60 personen zullen er hun quarantaine-/isolatieperiode doormaken.

Zij mogen hun woonruimte in die periode niet verlaten en worden in die ruimte voorzien van maaltijden, drinken, sanitaire middelen, medische zorg, en alles wat voor de eerste levensbehoeften nodig is.

Deze quarantaine-/isolatieperiode in Zoutkamp zal maximaal twee weken duren (tot en met 25 mei), afhankelijk van hoe de besmettingen zich verder zullen manifesteren. Tot nu toe hebben besmette bewoners van azc Sneek milde tot geen gezondheidsklachten.

Als de quarantaine/ isolatie op aangeven van de GGD kan worden opgeheven, keren de mensen terug naar het azc in Sneek.

Verspreiding virus de kop in drukken

Er is voor deze aparte opvang voor besmette bewoners uit Sneek en hun gezinsleden en/ of huisgenoten gekozen, om de niet besmette azc-bewoners in Sneek maximaal te kunnen beschermen, en zo de verspreiding zo snel mogelijk de kop in te drukken.

In het azc in Sneek is onvoldoende mogelijkheid om de verschillende groepen gescheiden van elkaar te huisvesten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu