Met coronavirus besmette vrouw (62) uit Nieuwe Pekela ligt in OZG Scheemda

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda. Foto: DVHN

De 62-jarige vrouw uit Nieuwe Pekela die woensdag positief is getest op het coronavirus, ligt in het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) in Scheemda. Ze wordt in strikte isolatie verzorgd.

Het OZG meldt dat woensdagavond. Dat is opvallend, want de GGD Groningen wilde eerder op de avond om privacyredenen geen informatie verstrekken over waar de vrouw zich bevindt. De inwoonster van Nieuwe Pekela en een 21-jarige studente uit Groningen zijn de eerste Groningers bij wie het coronavirus is vastgesteld.

Onduidelijk is hoe de 62-jarige vrouw corona heeft opgelopen

Volgens het OZG meldde de vrouw zich op de Spoedeisende Hulp met klachten die niet voldeden aan de normen die het RIVM stelt. Ook is de patiënt niet in een risicogebied geweest of in aanraking gekomen met een bevestigde coronapatiënt. Aan het eind van de middag bleek toch een positieve testuitslag voor corona.

Het OZG zegt zeer nauw contact te onderhouden met het RIVM en de GGD Groningen. ,,Op dit moment wordt in kaart gebracht welke medewerkers, patiënten en bezoekers contact hebben gehad met de vrouw.’‘

Alle ziekenhuismedewerkers zijn op de hoogte gebracht. Voor hen is er een speciaal telefoonnummer beschikbaar dat dag en nacht beschikbaar is voor vragen. ,,Conform de richtlijnen van het RIVM blijven medewerkers aan het werk zolang ze geen klachten hebben.’‘

24 isolatiekamers

De GGD doet onderzoek naar de bron van besmetting en voert contactonderzoek uit in de thuisomgeving van de patiënt. Het Ommelander Ziekenhuis was voorbereid om patiënten met het coronavirus op te kunnen vangen. Zo beschikt het ziekenhuis over 24 isolatiekamers, aparte eenpersoonskamers met extra maatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Het Ommelander Ziekenhuis neemt bovendien maatregelen om het risico op verdere verspreiding van het coronavirus te verkleinen. Zo is met onmiddellijke ingang nog maar één bezoeker per patiënt per keer toegestaan. Als bezoekers hoesten, verkouden zijn, koort hebben of kortgeleden in een coronagebied is geweest, mogen zij niet in het ziekenhuis op bezoek komen.

Het OZG meldt dat alle bijeenkomsten, afspraken met externe partijen en dienstreizen tot nader order zijn geannuleerd.

Nieuws

Meest gelezen

menu