Met de handen in het haar nu de kappers gesloten zijn? Nederland massaal begonnen aan thuiscursus knippen

Foto ter illustratie: een voetganger tijdens een storm. Foto: ANP

De verkoop van kappersscharen en tondeuses schiet sinds een aantal dagen omhoog. Verder zijn thuiscursussen als gitaar spelen, angst & stressbeheersing en kinderen opvoeden populairder.

Aanbieder van thuisonderwijs Laudius zegt dat het aantal mensen dat zich heeft ingeschreven voor de thuisstudie haren knippen in een aantal dagen is vertienvoudigd. Oorzaak is de sluiting van alle kappers twee dagen geleden in de strijd tegen het coronavirus. Wie nog in crisistijd haren wil knippen, moet overigens wel rap studeren. Voor de studie staat gemiddeld zes maanden. ,,Maar een snelle leerling zou na een maand of twee de basisprincipes onder te knie kunnen hebben’’, stelt Mark van Hegelsom, marketingmanager bij Laudius.

Ook de verkoop van knipgereedschap is afgelopen dagen omhoog geschoten. Zo worden er online sinds een paar dagen dik 400 procent meer kappersscharen verkocht. Ook worden er 250 procent meer tondeuses verkocht, stelt vergelijkingssite Beslist.nl.

Angst en stress

Overigens is het kappersvak niet het enige vak dat in trek is, stelt Laudius. Ook het aantal aanvragen voor de thuiscursussen Angst & Stressbeheersing (103 procent meer) en Kinderen opvoeden (89 procent) doen het goed. ,,Mensen zitten nu de hele dag thuis met de kinderen en komen in situaties die ze nooit eerder hebben meegemaakt. Daar willen ze mee leren omgaan’’, aldus Van Hegelsom.

Verder zijn meer hobbymatige thuiscursussen in trek, zoals gitaar spelen (113 procent). Van Hegelsom: ,,Mensen zitten thuis en willen iets doen. Ook hobbycursussen zoals tuinieren en elektrotechniek groeien bijvoorbeeld. In de echte meerjarige beroepsopleidingen zien we geen noemenswaardige stijging.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu