Fotograaf zoekt foto's van bijzondere, alledaagse mensen uit Veendam voor in 'vertelkast' voor mensen met dementie. 'Je ziet mensen opbloeien. Beelden uit het verleden roepen herinneringen op'

Fotograaf Ria Bouma zoekt foto’s van markante Veendammers voor een dementieproject. Met een vertelkast gaat ze langs bij mensen met een niet aangeboren hersenaandoening om het gesprek aan te gaan en herinneringen op te wekken.

Veendamse Ria Bouma (rechts) gaat met een soort van vertelkast langs mensen met een niet aangeboren hersenafwijking. Ze werkt samen met Esther Huls van de Brien-Bieb Veendam.

Veendamse Ria Bouma (rechts) gaat met een soort van vertelkast langs mensen met een niet aangeboren hersenafwijking. Ze werkt samen met Esther Huls van de Brien-Bieb Veendam. Foto: DUNCAN WIJTING

Wie kent ze nog. Bijzondere Veendammers als de immer goedgeluimde Annie Suk-Tempel of banketbakker Ernst Puik. Beiden zijn alweer jaren geleden overleden. ,,Noem hun naam en oudere Veendammers weten precies wie je bedoelt’’, zegt Bouma.

Nieuws

menu