Met een rugzak koken naar de top bij Culinaire Vakschool in Groningen
In de keuken van de Culinaire Vakschool in Groningen lopen sinds vier weken zestien jongeren rond om het vak van kok onder de knie te krijgen. Deze jongelui-zonder-werk worden gevolgd door een cameraploeg voor de documentaire Koken naar de top.

Sharon Boonstra (links), Douwe Ykema en Nick de Jong (rechts) worden op de vingers gekeken door een cameraman. Foto's: Geert Job Sevink
Het tekort aan koks is groot. Voor Joris van Berkel van Horecagroningen.nl reden om een film te laten maken die laat zien hoe je dat ambt kunt leren. De hoofdrolspelers in de documentaire Koken naar de top zijn op de een of andere manier allemaal ‘vastgelopen’.
Op het culinaire spoor gezet
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Upgrade (optioneel)
- Ma t/m za de krant online lezen
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier