Met je kind naar de Baby Spa: weer even zwemmen in de baarmoeder

Met je baby naar de wellness. Het kan bij Sparkle, de eerste Baby Spa van de provincie Groningen. De kleintjes drijven in water op baarmoedertemperatuur.

Toegegeven, ook Dominique Scheper (42) reageerde aanvankelijk een tikje sceptisch op haar eerste kennismaking met het fenomeen Baby Spa. In Azië, waar ze als stewardess een paar dagen verbleef tussen twee vluchten in, trof ze bad en baby aan een etalage.

Een jacuzzi met gekleurde lichtjes

„In Azië is het heel gewoon, net als in Australië”, zegt Scheper, die een week geleden de eerste Baby Spa van Groningen opende in een oud klein pakhuis aan de Kleine Butjesstraat. Baby’s van 10 dagen tot 9 maanden kunnen er terecht voor een drijfsessie in een klein bad - jacuzzifunctie en op afstand bedienbare gekleurde lichtjes inbegrepen - met gezuiverd water op baarmoedertemperatuur.

Heilzaam

„Het floaten helpt de baby’s ontspannen, ze gaan er vaak beter van slapen”, zegt Scheper. Ook is het drijven volgens Scheper goed voor de longen, de motorische ontwikkeling en werkt het heilzaam tegen buikkrampjes.

Tweelingzussen Gabriella en Izaline (7 maanden) lijken het inderdaad naar hun zin te hebben in de spa, waar ze elk in een apart badje diep tevreden rond trappelen in hun speciale zwemluiers.

Lang getest

De baby’s van moeder Anouk Leppink (31) zijn de afgelopen maanden een paar keer bij Scheper ‘in bad’ geweest. „Ik heb heel lang getest en veel onderzoek gedaan”, zegt Scheper. „Om zeker te weten dat het water de juiste temperatuur heeft en dat de neckfloats, de ronde nekkussens die ik gebruik om ze te laten drijven, goed passen en veilig zijn.”

Lekker zen naar huis

Wat moeder Leppink merkt van het effect van een spabezoekje op haar dochters? Ze vermoedt dat het drijven in elk geval van invloed is op de darmen van haar tweeling. „Ze hebben allebei veel last van reflux. Dat lijkt beter te worden, ze zijn rustiger. Ik weet natuurlijk niet hoe het anders was geweest, maar ik kan aan ze zien dat ze het allbei gewoon heel erg lekker vinden.”

Nieuws

Meest gelezen

menu