Meubelzaak koopt De Piramide in Opende

Meubelzaak koopt De Piramide in Opende

Eigenaar Heine van der Meer van meubelzaak IJtsma aan De Wending in Opende heeft het naastgelegen voormalige hotel De Piramide aangekocht.

Eigenaar Heine van der Meer van meubelzaak IJtsma aan De Wending in Opende heeft het naastgelegen voormalige hotel De Piramide aangekocht.

Het pand dat drie jaar leegstond wordt op dit moment helemaal gestript. Na een grondige opknapbeurt wil Van der Meer medio maart vanuit dit karakteristieke pand tuinmeubelen verkopen.

De nieuwe eigenaar heeft De Piramide vooral aangekocht vanwege de circa duizend vierkante meter grond bij het pand. De grond bevindt zich tussen het voormalige restaurant en IJtsma meubelen. Op termijn wil Van der Meer zo'n 7500 vierkante meter bebouwen om zo zijn meubelzaak uit te breiden. ,,Klanten die op zoek zijn naar nieuwe meubels maken hiervan in toenemende mate een dagje uit. Naast meubels willen wij andere belevingsartikelen aanbieden, zoals bloemen, een restaurant, een kapsalon en noem maar op. Hiervoor zoeken we nog huurders'', zegt hij. Bij De Piramide zitten acht vakantiehuizen en -appartementen. Na een opknapbeurt wil Van der Meer die opnieuw gaan verhuren.

Eind vorig jaar meldde zich eerst de Friese vastgoedondernemer Pieter van der Wal voor de aankoop van De Piramide. Die kon de financiering niet rondmaken. Daarna ging de makelaar in zee met de eigenaar van IJtsma Meubelen. Koper Van der Meer is er nog niet uit of hij op termijn doorgaat met verkoop van tuinmeubelen vanuit De Piramide. Op Facebook plaatste hij een oproep aan mensen om ideeën aan te dragen voor een nieuwe bestemming. ,,Als iemand met een goed idee het pand van mij wil huren, kan dat ook.''

Voor de uitbreiding van zijn meubelbedrijf heeft hij toestemming nodig van de gemeente Grootegast. Hij moet hiervoor nog in overleg met de gemeente. De Piramide, die grotendeels in aluminium is uitgevoerd, verrees in 1989. Het achterstallig onderhoud aan het pand is groot.

Op de foto: Het voormalige restaurant De Piramide in Opende. Foto: Archief Jilmer Postma

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu