Meyer Werft ontvang 14 miljoen coronasteun van Nedersaksen en 'Berlijn'. Verder wordt tientallen miljoenen euro's geïnvesteerd in bouw van een nieuwe brug, sluizen en een rondweg

De in zwaar weer verkerende Meyer Werft in Papenburg krijgt dan toch financiële ondersteuning van deelstaat Nedersaksen en Berlijn. Het familiebedrijf is 14 miljoen euro in het vooruitzicht gesteld.

De directie van de Meyer werft- links Bernard Meyer en rechts Tim Meyer, ontvangen van Bernd Althusmann, minister Economische Zaken van Nedersaksen de toezegging dat de deelstaat en Berlijn 14 miljoen euro coronasteun geven.

De directie van de Meyer werft- links Bernard Meyer en rechts Tim Meyer, ontvangen van Bernd Althusmann, minister Economische Zaken van Nedersaksen de toezegging dat de deelstaat en Berlijn 14 miljoen euro coronasteun geven. Foto: Michael Wessels

Het lijkt een druppel op een gloeiende plaat, want de scheepsbouwer moet ruim 1 miljard bezuinigen. Ook staan er honderden banen op de tocht. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de werf 12 miljoen euro zou krijgen, maar deelstaat en Berlijn hebben het bedrag verhoogd naar 14 miljoen euro.

Nieuws

Meest gelezen

menu