Michelle Bruijn en studententeam faculteit Letteren winnen Ben Feringa Impact Award van Rijksuniversiteit Groningen

De winnaars van de Ben Feringa Impact Awards en de juryleden Jetta Klijnsma (voorzitter) en Marie-José van Tol. Foto: Douwe de Boer

Michelle Bruijn en een studententeam van de faculteit Letteren hebben dit jaar de Ben Feringa Impact Award van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) gewonnen.

Bruijn, universitair docent aan de faculteit Rechtsgeleerdheid, won de prijs in de categorie Onderzoekers voor haar onderzoeksproject The Administrative War on Drugs . Hiermee bestudeert Bruijn het bestrijden van drugscriminaliteit vanuit civielrechtelijk oogpunt. Ze werkt in dit onderzoek intensief samen met partijen uit de praktijk.

De jury van Ben Feringa Impact Award was onder de indruk van de manier waarop Bruijn een praktische tool heeft ontwikkeld. Dit gereedschap wordt al in workshops en trainingen in het werkveld gebruikt.

Opdracht gemeente Het Hogeland

In de categorie Studenten ging de prijs naar de studenten Ydwer Hoekstra, Stefan Ivanov, Roos Gielen en Joren Arkes van de faculteit Letteren. In het onderzoeksproject Cultural Engagement of Young Adults in Het Hogeland , een opdracht van gemeente Het Hogeland, verkenden de studenten studenten de culturele betrokkenheid van jongvolwassenen in de gemeente Het Hogeland.

De jury toonde zich onder de indruk van de praktische impact van het project, waaronder de ‘mind shift’ die het onderzoek teweegbracht bij betrokken organisaties en het nieuw opgerichte ‘Cultural Youth Network’. De studenten werden begeleid door docente Sjamila Boulil en Saskia Visser, medewerker van de Wetenschapswinkel.

Michelle Bruijn kreeg een cheque van 5000 euro, te besteden aan verdere kennisbenutting. Het studententeam van de faculteit Letteren kreeg een ontvingen een vrij te besteden cheque van 2500 euro.

Eervolle vermeldingen

Het project Language awareness in Dutch classes van Jeroen Steenbakkers, promovendus bij de faculteit Letteren, kreeg een eervolle vermelding in de categorie Onderzoekers.

Het onderzoeksproject Integration Despite Isolation van Eline Heikamp, studente aan de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, kreeg een eervolle vermelding in de categorie Studenten.

Nieuws

menu