Microblog Twitter blokkeert account van woningbouwvereniging Nijestee in Groningen

Twitter blokkeert Nijestee.

Het account van woningcorporatie Nijestee in Groningen is sinds dinsdagavond opgeschort. Volgens het social media-platform is het account in strijd met de regels.

Twitter schort vaker accounts op, meestal gaat het dan om verspreiders van nepnieuws, complotten en spammers. Maar ook geweld en pesterijen zijn niet toegestaan op Twitter. Terrorisme, extremisme en seksuele uitbuiting van kinderen zijn ook uit den boze. Haatdragend taalgebruik mag ook niet.

Huisregels van Twitter

Zelfverwonding en zelfmoord worden ook niet getolereerd door Twitter. Dat geldt eigenlijk voor alle gevoelige content, dus ook tweets waar geweld in wordt verheerlijkt of met erotische content worden verwijderd. Verkrachting en aanranding zijn uiteraard ook uit den boze.

Illegale producten of diensten aanbieden via Twitter druist ook in tegen de huisregels. Daarnaast mag privacy-gevoelige informatie niet gedeeld worden. Ook het dreigen van het openbaar maken van privé-informatie wordt niet getolereerd. En zo gaat de lijst van wat niet mag door en door.

Nijestee wist het niet

Het is onduidelijk welke regels Nijestee heeft overtreden. Op het kantoor van de verhuurder reageren ze verrast op de mededeling dat Twitter hun account heeft opgeschort. De woordvoerder geeft aan dat ze er niet van op de hoogte is. ,,Dit moet ik uitzoeken”, luidt haar verklarig.

Twitter zelf is lastig te bereiken, waardoor we voorlopig in het duister tasten over de reden van het opschorten. Het zou verband kunnen hebben met de publicaties van dinsdag. Er is namelijk veel ophef ontstaan op social media over de actie van Nijestee.

Dit gebeurde er

Servicedienst Groningen haalde in opdracht van Nijestee een berging leeg. Maar dat had niet gemoeten, want de berging was in gebruik door Amber Tuynman en haar vriend. Sterker: hun complete huisraad stond in de berging en lag donderdag ineens kapot en besmeurd op straat en in de container.

Er bleken heel veel waardevolle spullen te missen. Het werd nog erger door de starre houding van de verhuurder, die Amber aan haar lot overliet en tot nu geen garanties wil geven dat alle schade wordt vergoed. Dat vinden heel veel mensen op Facebook en Twitter belachelijk. Wellicht hebben velen het account van Nijestee aangemerkt als oplichter, spammer of erger, waarop Twitter besloot Nijestee op te schorten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu