Middelbare scholieren in provincie Groningen doen op grote schaal aan sexting. Nergens in Nederland worden meer seksueel getinte berichtjes of foto's verstuurd

Foto: Shutterstock

Nergens in Nederland doen middelbare scholieren meer aan sexting dan in de provincie Groningen. 5,1 procent (1 op de 20) van de Groningse scholieren verstuurt seksueel getinte berichten, foto’s of filmpjes naar anderen.

Dit concludeert VPNGids.nl op basis van de meest recente sexting-cijfers van GGD’s en het CBS.

In de gemeente Stadskanaal doen middelbare scholieren het vaakst aan sexting: 1 op de 16 verstuur er seksueel getinte berichten of foto’s naar anderen. In Westerkwartier doen de minste pubers aan sexting: 1 op de 24. Maar dit is nog steeds aanzienlijk meer dan het landelijk gemiddelde van 1 op de 29.

In de provincie Drenthe doet 1 op de 28 (3,7 procent) middelbare scholieren aan sexting. Jongeren uit Enkhuizen spannen landelijk gezien de kroon. 8,2 procent (1 op de 13) van hen doet aan sexting.

Meisjes doen meer aan sexting

Nederlandse meisjes geven iets vaker aan dat ze seksueel getinte berichtjes en foto’s sturen (3,7 procent) dan jongens (3,2 procent).

Ook zijn er verschillen qua opleidingsniveau. Op het vmbo stuurt 1 op de 23 leerlingen seksueel getinte berichtjes, terwijl op de havo 1 op de 32 het doet en op het vwo slechts 1 op de 50.

Nieuws

Meest gelezen

menu