Midden-Groningen stelt Edith Frijlink aan als eerste sportformateur

Bewegen, zoals hier jongstleden juni bij de triathlon in Ter Apel, dat zouden meer mensen moeten doen vindt de gemeente Midden-Groningen. Foto: archief Huisman Media

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Dat is de opdracht die de eerste sportformateur, Edith Frijlink, van Midden-Groningen meekrijgt.

Hele volksstammen die nooit meer sporten, motorische vaardigheden van kinderen die afnemen, kinderen die kampen met overgewicht, sportaccommodaties die niet gebruikt worden en wie nog wel langs de lijn staat weet niet altijd hoe het hoort.

Sportakkoord afsluiten met (aspirant)sporters

Overwegingen die voor de gemeente Midden-Groningen aanleiding zijn om een sportformateur, Edith Frijlink, aan te stellen. Met het houden van bijeenkomsten en het voeren van persoonlijke gesprekken wordt met (aspirant)sporters een sportakkoord afgesloten. Dat moet mensen en organisaties verbinden en daarmee kan aanspraak worden gemaakt op door het Rijk beschikbaar gesteld geld.

Afname aantal sporters heeft gevolgen voor gezondheid

Sportwethouder Erik Drenth (CDA) zegt blij te zijn met het aanstellen van een sportformateur. ,,De afname van het aantal sporters in ons land heeft ook gevolgen voor de gezondheid. Als gemeente willen wij ervoor zorgen dat mensen blijven sporten door sportaccommodaties aantrekkelijker en toegankelijker te maken.’’


Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu