Mihai maakt monsterfietstocht als dank voor steun daklozenopvang Groningen

Afgetraind en voorzien van gloednieuwe wielerkleding: ex-dakloze Mihai Cretu is klaar voor zijn monstertocht van Groningen naar Lissabon. Foto Straatwijs

Groninger Mihai Cretu stapt zaterdagmorgen om negen uur onder de Martinitoren op de fiets voor een monstertocht naar Lissabon.

De geboren Roemeen wil met die onderneming geld inzamelen voor de dak- en thuiscentra Open Hof en Kostersgang. Via sponsorbijdragen en donaties hoopt de 48-jarige Mihai minimaal vijdduizend bij elkaar te brengen: genoeg om eens in de week vers fruit te kopen voor alle bezoekers van beide opvangcentra.

Iets terugdoen voor alle hulp

Zo wil Cretu iets terugdoen voor de steun die hij bij Open Hof en Kostersgang heeft gehad bij zijn succesvolle strijd om zich te ontworstelen aan zijn drugsverslaving en dakloze bestaan. Toen Mihai achttien jaar geleden naar Groningen kwam leefde hij op straat en was hij zwaarverslaafd aan de heroïne.

Negen jaar clean

Inmiddels is hij negen jaar clean, heeft hij een zelfstandige woning en werk bij fietskoeriersdienst Cycloon. Binnen 25 dagen wil hij de Portugese hoofdstad bereikt hebben. Via de website www.straatwijs.com en social media is te volgen hoe de tocht vordert en kunnen ook donaties worden gedaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu