Oppositie in Provinciale Staten van Groningen: 'Miljoenen voor Dubbele Dijk bij Bierum moeten wachten op Rekenkamer-rapport'

Een extra miljoeneninjectie voor de voltooiing van de veelbesproken ‘Dubbele Dijk’ bij Bierum moet wachten op het lopende onderzoek van de Noordelijke Rekenkamer, vindt de oppositie in de Groninger Staten. Dat kan het werk fors vertragen.

Het Dubbele Dijk-proefgebied bij Spijk wacht op een 'getijdenduiker' die het project verbindt met de zee. In de Groninger Staten wil de oppositie de knoop daarover pas doorhakken als de Rekenkamer zijn onderzoek heeft afgerond. Vertraging dreigt.

Het Dubbele Dijk-proefgebied bij Spijk wacht op een 'getijdenduiker' die het project verbindt met de zee. In de Groninger Staten wil de oppositie de knoop daarover pas doorhakken als de Rekenkamer zijn onderzoek heeft afgerond. Vertraging dreigt. Foto: Jaspar Moulijn

Het provinciebestuur wil snel aan de slag met de laatste fase van het Dubbele Dijk-project. In november vragen gedeputeerde staten 8,9 miljoen euro politiek groen licht voor de aanleg van een ‘getijdenduiker’ in de zeedijk. Die verbindt het gebied achter deze dijk met het wad, zodat daar plek ontstaat voor ‘zilte’ landbouw, visteelt en natuurontwikkeling.

Rekenkamer houdt ‘duur’ pachtcontract Dubbele Dijk tegen het licht

Nieuws

menu