Miljoenen voor school, dorpshuis en sportaccommodatie in Meeden

In Meeden (Midden-Groningen) wordt voor 5,4 miljoen euro een nieuwe multifunctionele accommodatie gebouwd. foto archief huisman media

In het dorpshuis in Meeden wordt dinsdagavond de bouw van de nieuwe multifunctionele accommodatie feestelijk afgetrapt.

Met de bouw van de nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa), waarvoor een budget van 5,4 miljoen euro beschikbaar is, wordt volgend jaar begonnen. Oplevering staat gepland in 2021.

In het mfa worden de nieuwe dorpsschool (CBS Sjaloom en OBS De Mieden), een peuterspeelzaal, het dorpshuis en de gymzaal gehuisvest.

In het voorlopig ontwerp, dat bewoners dinsdagavond kunnen bekijken, zijn vorm en indeling van het gebouw en de inrichting van de openbare ruimte vastgelegd.

Actief bij de plannen betrokken

Bewoners zijn aldus de gemeente Midden-Groningen actief bij de plannen betrokken. In december 2018 konden zij op een bijeenkomst ideeën kenbaar maken en suggesties doen.

Vorige week was er een avond waar direct omwonenden vragen en opmerkingen hebben kunnen delen. Volgens het college van B en W wordt de bouw door het dorp breed gedragen.

Voorlopig ontwerp ter inzage

Tijdens de feestelijke aftrap (vanaf 19.00 uur) in het dorpshuis in Meeden kunnen inwoners het voorlopige ontwerp bekijken.

Wethouders Erik Drenth (CDA) en Anja Woortman (PvdA) zeggen dat alle partijen, ieder vanuit een eigen invalshoek constructief aan het project bijdragen.


Nieuws

Meest gelezen

menu