Miljoenenstrop door mislukt zorgsysteem van VCD

Planting zou hebben bijgedragen aan een betrouwbaar imago van een omstreden belastingadviseur

Het Groningse ICT-bedrijf VCD heeft een schaderegeling getroffen met zorgverzekeraar ENO na het mislukken van een miljoenenproject.

VCD zou een nieuw softwaresysteem voor de uitvoering van de Zorgverzekeringswet leveren aan de kleine zorgverzekeraar in Deventer. Het 3,5 miljoen euro kostende systeem zou op 1 januari 2016 af moeten zijn, maar VCD kreeg dat niet voor elkaar. ENO eiste daarom in een rechtszaak dat VCD het systeem alsnog op tijd zou leveren, maar daar bleek het bedrijf niet toe in staat.

Omvang en complexiteit

ENO verloor de rechtszaak. De rechter in Zwolle stelde in zijn uitspraak dat beide partijen de complexiteit en omvang van het systeem enorm hebben onderschat. ENO stelde dat VCD had beloofd dat het om een standaardproduct gaat dat al uitgebreid getest was. VCD reageerde dat nog allerlei onderdelen van het systeem apart ontwikkeld moesten worden en dat pas laat bleek dat dat niet haalbaar was.

Afspraken

Na de rechterlijke uitspraak zijn VCD en ENO om de tafel gegaan. Een woordvoerder van ENO stelt dat goede afspraken zijn gemaakt over vergoeding van de gemaakte kosten. De zorgverzekeraar wil daarover geen bedragen noemen. Ze meldt wel dat de samenwerking tussen VCD en ENO volledig is beëindigd.

De directie van VCD wil niet reageren.

Nieuws

Meest gelezen

menu