Koffiedrinken met je billen op de koude stoep. Ondernemers halen laatste zitjes weg na waarschuwingsbrief van de gemeente Groningen

Bezoekers van de binnenstad van Groningen - en dat waren er zaterdag naar omstandigheden best veel - konden nog maar een paar plekken vinden om even uit te blazen.

De bankjes naast de busbaan op de Grote Markt zijn de uitzonderingen waar je je elders opgehaald visje nog zittend kunt opeten. De bankjes zitten vast aan de afscheiding van het commerciële terras, dat vanwege corona is gesloten.

De bankjes naast de busbaan op de Grote Markt zijn de uitzonderingen waar je je elders opgehaald visje nog zittend kunt opeten. De bankjes zitten vast aan de afscheiding van het commerciële terras, dat vanwege corona is gesloten. Foto: DvhN

Er stonden minder stoeltjes en bankjes op straat dan eerder deze week. Alleen wie goed zocht op rustige plekken, kon nog een paar -illegale- zitplekken vinden. Sommige bedrijven haalden ook hun tafeltjes naar binnen, en maakten het hun klandizie daarmee extra moeilijk.

Waarschuwing

Nieuws

menu