Minister De Jonge reageert op boze horecamagnaat Meyer, die De Drie Gezusters weer dreigt te openen: 'Zo kun je natuurlijk niet samenwerken'

Minister De Jonge. ANP

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid is het niet eens met horecaondernemer Laurens Meyer. Die zei dat hij op 1 juni De Drie Gezusters in Groningen net als bijna 50 andere zaken weer opent, tenzij er meer geld vrijkomt voor steun.

Ook riep hij collega's op hetzelfde te doen. Volgens Meyer kan zijn "nu nog milde toon snel omslaan" als er niet meer gebeurt.

,,Zo kun je natuurlijk niet samenwerken", reageert De Jonge vrijdag. Hij zegt goed te begrijpen dat mensen in de horeca zich zorgen maken. ,,Maar we hebben samen een gezondheidscrisis te bestrijden. Het virus is niet per 1 juni weg."

Afspraken

Volgens de minister moeten er afspraken gemaakt worden die passen bij de crisis. Maar Meyer vindt de 1,5 meter afstand niet te doen in de horeca. ,,Het is een utopie", zei hij.

Eerder zei Koninklijke Horeca Nederland (KHN) te vrezen dat zonder steun twee derde van de horeca niet overleeft na 1 juli. De horeca is sinds 15 maart dicht.

Nieuws

Meest gelezen

menu