Minister Henk Staghouwer spreekt in vol Forum Groningen over de toekomst van de boer. 'Jammer dat stikstofkaart eigen leven is gaan leiden'

Voor Groningse boeren komt ‘een realistische oplossing’ voor stikstof, benadrukken provinciebestuurder Johan Hamster en landbouwminister Henk Staghouwer (beiden ChristenUnie).

Presentator Esther de Snoo in gesprek met landbouwminister Henk Staghouwer, Frank Remerie van Land van Ons, WUR-onderzoeker Wijnand Sukkel en Hans Bergsma van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier.

Presentator Esther de Snoo in gesprek met landbouwminister Henk Staghouwer, Frank Remerie van Land van Ons, WUR-onderzoeker Wijnand Sukkel en Hans Bergsma van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier. Foto: Nienke Maat

Ze waren woensdagavond twee van de sprekers op een publieksbijeenkomst in het Forum Groningen over de toekomst van de Groningse landbouw. Die ging eigenlijk over veel meer onderwerpen – zo is klimaatverandering een uitdaging voor boeren, net als grondstoftekorten, de energietransitie en voedselzekerheid. Maar gezien de plannen die het kabinet eind vorige week presenteerde, is het niet verwonderlijk dat de stikstofcrisis het heetste hangijzer was.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's