Minister Ollongren geeft Haren nieuwe hoop met streep door herindeling in Gelderland. 'Haren is met een oneerlijk spel in een herindeling gedrukt’

Het afblazen van de gemeentelijke herindeling in Scherpenzeel in Gelderland geeft nieuwe hoop in Haren. Het Burgercomité Haren ziet aangrijpingspunten om de fusie met Groningen en Ten Boer na bijna drie jaar terug te draaien.

Het Raadhuisplein in Haren, met op de achtergrond het vroegere gemeentehuis. Het Burgercomité heeft drie jaar na de fusie met Groningen en Ten Boer nieuwe hoop in zijn strijd tegen het herindelingsbesluit.

Het Raadhuisplein in Haren, met op de achtergrond het vroegere gemeentehuis. Het Burgercomité heeft drie jaar na de fusie met Groningen en Ten Boer nieuwe hoop in zijn strijd tegen het herindelingsbesluit. Foto: Archief DvhN

De herindeling van 2019 moet alsnog van tafel, vindt woordvoerder Gustaaf Biezeveld. Het Burgercomité streed jaren tegen een samenvoeging van Haren met zijn buurgemeenten, tot het provinciebestuur in 2016 besliste dat er niet aan een fusie viel te ontkomen.

‘Haren is met oneerlijk spel in herindeling gedrukt’