Minister Wiebes: ,,Veiligheid van kinderen in aardbevingsgebied is geborgd’’

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat, vorige week tijdens een werkbezoek aan het aardbevingsgebied in Groningen. Foto: ANP/Vincent Jannink

Mede door de versterking en bouw van nieuwe scholen is de veiligheid van kinderen in het Groningse aardbevingsgebied geborgd.

Dat stelt minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat woensdag in een antwoord op vragen van de Tweede Kamerleden Lisa Westerveld en Liesbeth van Tongeren van GroenLinks.

Aanleiding voor de Kamervragen is het recent verschenen rapport van de Kinderombudsman Margrite Kalverboer. In haar opdracht werd onderzoek gedaan naar kinderen en jongeren in het bevingsgebied. Kalverboer concludeerde dat voor hen veel te weinig aandacht is.

Individueel gesprek

Wiebes zegt dat in de communicatie over aardbevingen oog is voor zowel volwassenen als kinderen. ,,Voor de versterking van elke woning wordt met de bewoners een individueel gesprek gevoerd.’’

Die gesprekken worden volgens de minister gevoerd door mensen die erop getraind zijn ‘om signalen op te vangen die erop wijzen dat bewoners, waaronder kinderen, zich niet prettig voelen bij de situatie’. Doel is om dat vervolgens ook bespreekbaar te maken.

Nieuws

Meest gelezen

menu