Babbelen over de versterking en verkiezingen: minister Ollongren en burgemeester Beukema wandelen door Loppersum

Burgemeester Gerard Beukema van de gemeente Eemsdelta heeft samen met minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een wandeling gemaakt door Loppersum. Foto: DvhN

Samen met burgemeester Gerard Beukema liep minister Kajsa Ollongren woensdag een rondje door het dorpshart van Loppersum. Onderwerp van gesprek was de versterking.

Het weer was er niet echt naar om lekker een wandelingetje te maken, maar toch waagden burgemeester Gerard Beukema van Eemsdelta en minister Kajsa Ollongren zich aan een tochtje door Loppersum voor een frisse neus en een op-anderhalve-meter-afstand-zonder-mondkap-gesprekje.

Op bezoek bij bewoners

Ollongren kwam naar Groningen om het te hebben over de herindelingsverkiezingen van afgelopen november. Die verkiezingen dienen als voorbeeld voor de komende Tweede Kamerverkiezingen in maart, omdat het de eerste verkiezingen waren in coronatijd.

Ook ging ze langs bij een aantal inwoners. Zo heeft een Lopster ervaringen gedeeld over het project ‘Heft in Eigen Hand’, een versterkingsproject van de Nationaal Coördinator Groningen waarbij huiseigenaren zelf de regie hebben over de versterking van hun huis.

Beukema drukt Ollongren op het hart: ‘geef inwoners houvast’

Beukema greep zijn kans om de minister nogmaals op het hart te drukken hoe belangrijk het is voor de inwoners om nu echt perspectief te krijgen op het gebied van versterking. „De Groningers hebben houvast nodig en ze moeten weten wanneer ze aan de beurt zijn. De financiële afspraken die vorig jaar zijn gemaakt, moeten worden vertaald naar goede regelingen. Ook voor de ondernemers, zodat bijvoorbeeld Loppersum een levendig dorpshart houdt. Ook als hier versterkt wordt.”

„We zijn het op dat gebied helemaal eens”, zegt Ollongren. „De afspraken met de regio zijn gemaakt. Nu komt het aan op de uitvoering.”

Nieuws

menu