Miskraam 14-jarig meisje na ontucht door ‘vriend’

FOTO ARCHIEF DVHN

Een 14-jarig meisje uit Groningen heeft vorig jaar op het toilet van het UMCG een miskraam gehad nadat ze volgens het Openbaar Ministerie (OM) slachtoffer was geworden van ontucht.

De verdachte is een nu 22-jarige man uit Groningen. Hij bekende in de rechtszaal zeker vier keer seks met het meisje te hebben gehad. Van dwang is geen sprake geweest, maar voor het OM maakt dat niet uit: seks met een minderjarige is onder alle omstandigheden strafbaar.

De miskraam in het UMCG leidde tot een onderzoek door de politie. De man en het meisje hadden een vriendschappelijke relatie. ,,Nog steeds’’, hield de verdachte de rechtbank voor ,,ze appt me de hele dag. We hebben de narigheid achter ons gelaten.’’
De verdachte gaf toe fout te zijn geweest. ,,Ik had niet naar mijn gevoel moeten luisteren, maar naar mijn hoofd.’’ Hij wist dat ze minderjarig was.

Volgens de officier van justitie zijn de gebeurtenissen te ernstig voor een werkstraf. De eis: vijftien maanden gevangenisstraf waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Uitspraak over twee weken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu