Mobiele eenheid bewaakt plek van schietincident Kiel-Windeweer, acht verdachten opgepakt

Poltieonderzoek op de plek in Kiel-Windeweer waar geschoten is. Foto: Venema Media

De politie heeft nog geen enkel idee wat zaterdagavond de aanleiding is geweest voor een schietincident aan de Dorpsstraat in Kiel-Windeweer.

Kort voor negen uur zou er die avond meerdere keren zijn geschoten. Een persoon is daarbij gewond geraakt in zijn voet.

Meer aanhoudingen niet uitgesloten

In eerste instantie werden vier personen aangehouden. Korte tijd later nog eens twee en daarna weer twee verdachten. In een tijdsbestek van een half uur zijn alle personen aangehouden. Ze gelden vooralsnog allemaal als verdachten. Nog meer aanhoudingen sluit de politie niet uit.

De arrestaties op straat zijn zonder problemen verlopen, laat politiewoordvoerder Anne Kok weten. De aanhoudingen zijn door politiemedewerkers van het district zelf gedaan. Een arrestatieteam is er niet aan te pas gekomen. Kok zegt zondag mogelijk meer te kunnen zeggen over motief en identiteit van de aangehouden personen.

ME beveiligt plaats delict

Direct na de aanhoudingen was het korte tijd onrustig op straat, maar inmiddels is de rust teruggekeerd. Het oproepen van de mobiele eenheid (ME) heeft daar volgens Kok niets mee te maken. ,,De ME is ter plekke om de plaats delict te beveiligen, want we kunnen in het donker geen volledig sporenonderzoek doen. Dat pakken we bij daglicht weer op.” Het is mede daarom dat nieuwsgierigen ver op afstand worden gehouden.

De politie heeft nog geen enkel idee wat het motief voor de schietpartij is geweest. ,,We gaan de verdachten verhoren om een goed beeld te krijgen. Ze zijn inmiddels naar het cellencomplex vervoerd.”

Of er wapens zijn aangetroffen en in beslag genomen kan Kok niet zeggen. Op straat staat een aantal personenauto’s, waarin de verdachten zich vermoedelijk heeft bevonden. ,,Ook die wagens zijn onderdeel van het onderzoek. Al met al is het voor ons gissen wat er is gebeurd en wat de aanleiding is geweest.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu