Moeder sleept gearresteerde dochter uit politieauto in Winschoten

Een 18-jarig meisje heeft zaterdagavond op het Burgemeester Schönfeldplein in Winschoten een klap uitgedeeld aan een agente. Zij raakte gewond aan haar hoofd.

Op het plein ontstond een opstootje toen een 19-jarige man op de bon zou worden geslingerd wegens wildplassen. Het meisje werd gearresteerd en in een surveillancewagen gezet. Haar moeder, die ook ter plekke was, trok haar dochter eerst uit de auto. Vervolgens werd het meisje toch afgevoerd naar het politiebureau.

De 18-jarige vrouw wilde voorkomen dat de plassende man bekeurd werd en deelde een tik uit aan de agente. Een politieman werd bij de keel gegrepen, maar hij wist zich aan zijn belager te ontworstelen.

Geschreeuw, gescheld, geduw

De twee agenten surveilleerden op de fiets toen ze stuitten op de wildplasser. Het verzet tegen de bekeuring uitte zich in geschreeuw, gescheld en geduw. De agenten hielden de woedende jongeren met een wapenstok op afstand. Agenten in twee auto’s werden opgeroepen om de twee belaagde dienders bij te staan.

Onder invloed van drank en drugs

Het 18-jarige meisje en de 19-jarige jongeman werden gearresteerd. Dat ging met horten en stoten. Het 18-jarige meisje werd door haar moeder weer uit de surveillanceauto gehaald.

Op het politiebureau bleek uit een drugsanalyse dat beiden verdovende middelen in combinatie met alcohol hadden gebruikt.

De agente hield aan de mishandeling een gezwollen en pijnlijk gezicht over. Haar bril was in het geweld gesneuveld.

Nieuws

menu