Moederbedrijf van Steps en Miss Etam vraagt faillissement aan

Een Miss Etam-winkel. Foto: Robin Utrecht

FNG, het Belgische moederbedrijf van onder meer Miss Etam en Steps heeft faillissement aangevraagd in België. In Nederland is uitstel van betaling aangevraagd.

Eerdere poging om nieuwe financiering te zoeken voor de groep is niet gelukt. Volgens het bedrijf zijn er verschillende partijen geïnteresseerd om bepaalde onderdelen van FNG over te nemen. Bij FNG werken ongeveer drieduizend mensen.

De onderneming kampte al langer met financiële problemen, die werden verergerd door de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus. Nu banken hebben aangegeven niet met extra geld over de brug te willen komen, hebben verschillende vennootschappen van de modegroep faillissement aangevraagd.

Naast Steps en Miss Etam vallen ook ketens als Claudia Sträter, Expresso en Promiss onder FNG.

Steps en Promiss

In januari werd al bekend dat het grootste deel van de kledingwinkels van Steps en alle winkels van Promiss in Nederland dicht zouden gaan. Het Belgische moederbedrijf FNG was toen van plan de kleding van de twee merken alleen nog via webwinkels verkopen.

Steps bestaat al ruim veertig jaar. Het merk is actief op zowel de Nederlandse als Belgische markt via de eigen webshop en online marktplaatsen als Zalando en Wehkamp. De modeketen kwam in 2014 in handen van FNG.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu