Moederschap steeds vaker uitgesteld. Sterre (23) uit Haren wil juist een jonge moeder zijn. 'Dan zie je ze wel kijken en denken: 'Is dat je nichtje of zo?''

Sterre  Wesselink werd op haar 23e moeder, en dat voelt een beetje als tegen de stroom in zwemmen. „Dan zie je ze wel kijken en denken:  ’Is dat je nichtje?’”

Sterre Wesselink werd op haar 23e moeder, en dat voelt een beetje als tegen de stroom in zwemmen. „Dan zie je ze wel kijken en denken: ’Is dat je nichtje?’”

Moeder worden na je 30e? Steeds meer vrouwen kiezen ervoor. Waar vrouwen vroeger in hun twintiger jaren moeder werden, is de leeftijd voor het krijgen van een eerste kind nu opgeschoven naar 30 jaar en 4 maanden. Opleiding, carrière en genieten van een vrij leven krijgen steeds vaker voorrang.

Het moederschap wordt steeds vaker uitgesteld. Vrouwen zijn tegenwoordig gemiddeld zes jaar ouder dan veertig jaar geleden als ze voor het eerst moeder worden, zo blijkt uit een nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

’Kans op zwangerschap neemt af na je dertigste’

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's