Wil je de uitslag van sneltest op corona in XL-teststraat Groningen ook echt snel hebben? Bel dan niet voor een afspraak, maar meld je aan via DigiD

De XL-teststraat in Martiniplaza Groningen. Beeld: DVHN

De uitslagen van de sneltests op corona laten in de nieuwe XL-teststraat in Groningen nogal eens op zich wachten. Dat blijkt vooral het geval bij mensen die telefonisch een afspraak maken voor een bezoekje aan MartiniPlaza. 

Een bezoeker van de teststraat krijgt een uitslag sowieso niet ter plekke te horen. Als je het landelijke nummer hebt gebeld voor een sneltest, moet je doorgaans alsnog zo'n 24 uur wachten op de uitslag.

Maar mensen die digitaal een afspraak hebben gemaakt via DigiD, krijgen in 90 procent van de gevallen binnen vier uur een uitslag van de test, stelt het UMCG op basis van onderzoek van adviesbureau McKinsey. Er wordt dan ook aangeraden om digitaal een sneltest aan te vragen om vertraging te voorkomen.

Eerste XL-testlocatie van Nederland

De teststraat in Groningen werd vorige week geopend en was de eerste XL-testlocatie van Nederland. De GGD biedt in MartiniPlaza gewone coronatesten en sneltesten aan. Je kan met de auto, fiets of lopend door de hal om je te laten testen. De eerste week fungeerde als proef.

Verslaggever Arend van Wijngaarden nam vrijdag nog de proef op de som in MartiniPlaza. Hij moest langer dan 24 uur wachten op de uitslag. 'Zaterdag om 12.40 uur komt dan eindelijk het verlossende mailtje. Negatief.'

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu