Mogelijk flinke meevaller voor Werkplein Fivelingo

Het kantoor van Werkplein Fivelingo in Appingedam. Foto: DvhN

Het verwachte begrotingstekort van Werkplein Fivelingo valt mogelijk 2 miljoen euro lager uit dan verwacht. Waar het extra geld vandaan komt, is nog niet duidelijk.

Werkplein Fivelingo regelt de uitkeringen en voert de Participatiewet uit voor de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum. Die drie gemeenten fuseren op 1 januari 2021 tot de nieuwe gemeente Eemsdelta. Het werkbedrijf, dat in 2019 al in zwaar weer verkeerde, verwacht een tekort van ruim 6 miljoen euro over 2020.

Dat tekort valt mogelijk lager uit dan verwacht. Woensdagavond vergaderde een deel van de raadsleden van de drie gemeenten over de komende herindeling. Damster raadslid Joop van der Lei (PvdA) vroeg tijdens digitale bijeenkomst of het klopt dat er sprake is van een financiële meevaller van 2 miljoen euro voor Werkplein Fivelingo.

Goed geïnformeerd

Burgemeester Gerard Beukema bevestigde dat bericht. „U bent uitstekend geïnformeerd. Wij hebben twee dagen geleden van deze ontwikkeling gehoord, maar hebben daar nog niet over gesproken met de colleges.”

De burgemeester kon daarom nog geen nadere uitleg geven over het bedrag. „We willen ook van het bestuur van Werkplein Fivelingo horen waar deze positieve ontwikkeling het gevolg van is.” De gemeenteraden worden daarna over het onderwerp geïnformeerd.

Nieuws

Meest gelezen

menu