Molenstichting Midden- en Oost-Groningen maakt kans op 75.000 euro voor renovatie poldermolen De Dellen in Nieuw Scheemda

Poldermolen De Dellen in Nieuw Scheemda. Foto: Wim Giebels

Poldermolen De Dellen in Nieuw Scheemda maakt kans op een subsidie van 75.000 euro. De molen, waarvan in september 2020 een roede afbrak, is een van de vijf genomineerden voor de VriendenLoterij Molenprijs.

Deze prijs, een initiatief van vereniging De Hollandsche Molen, stelt een moleneigenaar in staat een molen te herstellen of te verfraaien.

Roede brak af als gevolg van slecht laswerk

Molenstichting Midden- en Oost-Groningen wil de poldermolen De Dellen in Nieuw Scheemda renoveren. In september 2020 brak - vermoedelijk als gevolg van slecht laswerk - een roede van deze molen af. Sindsdien staat de molen er - zonder wieken - treurig bij.

‘Het zou fantastisch zijn om de Vriendenloterij Molenprijs te winnen’, stelt voorzitter Reint Huizenga van de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen in een persbericht. ‘Natuurlijk allereerst om De Dellen te herstellen. Maar ook als kroon op al het vele werk dat al is verzet door onze vrijwilligers.’

Stemmen werven

De andere genomineerden zijn Koenders Möl in Braamt, Bovenmolen G in Schermerhorn, houtzaagmolen De Otter in Amsterdam en molen Johanna in Huijbergen.

Aan hen nu de taak zoveel mogelijk stemmen te werven. De winnaar gaat met de hoofdprijs naar huis, de andere molens krijgen het aantal ontvangen stemmen uitgekeerd in euro’s.

Stemmen kan vanaf woensdag 8 september 10.00 uur via www.molenprijs.nl .

Nieuws

Meest gelezen

menu