Mollema geschokt: ''Verschrikkelijk nieuws''

Bauke Mollema / Foto Jan Kanning

De wielerwereld heeft geschokt gereageerd op het overlijden van wielrenner Antoine Demoitié ,,Verschrikkelijk nieuws. Enorm geroerd,'' schrijft Bauke Mollema maandag in een tweet.

De Belgische wielrenner overleed in de nacht van zondag op maandag aan de verwondingen die hij zondag tijdens Gent-Wevelgem bij een aanrijding door een motorrijder had opgelopen.

Zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert bevestigde maandag op Twitter het tragische nieuws. ,,Het laat je realiseren hoe kwetsbaar we allemaal zijn,'' stelt Mollema verder. ,,Alle sterke toegewenst aan zijn familie en vrienden.''

Medeleven

De 25-jarige Demoitié kwam na ongeveer 150 kilometer ten val en werd vervolgens door een motorrijder aangereden. Hij werd naar het ziekenhuis in Lille gebracht. Demoitié was buiten bewustzijn toen hij naar het ziekenhuis werd vervoerd. Volgens een woordvoerder van zijn ploeg is hij niet meer bij kennis geweest.

Ook veel andere bekende renners hebben via Twitter hun medeleven betuigd. Onder hen Alberto Contador, Johnny Hoogerland, Sep Vanmarcke, Wout Poels, Johan Bruyneel, Sebastian Langeveld, Frans Maassen, Bram Tankink en Thomas de Gendt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu