Af gaan de mondkapjes in winkels in Groningen en Drenthe en dat is wennen: 'Toen hier een klant stond te rochelen, dacht ik wel: hmm'

Terwijl de besmettingsgraad nog hoog is, hoeft het mondkapje niet meer op in de winkel. Dat is verantwoord, stellen virologen. Toch kijkt een deel van klanten het liever nog even aan.

Het dragen van een mondkapje in winkels is niet meer verplicht. Toch kiezen sommige supermarktbezoekers in Leek er vrijdag voor om er een op te zetten.

Het dragen van een mondkapje in winkels is niet meer verplicht. Toch kiezen sommige supermarktbezoekers in Leek er vrijdag voor om er een op te zetten. Foto: Marjorie Noë

Best gek hoe snel dat blijkbaar went, zegt Trees Nederhoed. De eigenaresse van delicatessenzaak Het Lekkere Winkeltje in Leek weet nog dat ze ergens in 2020 voor het eerst een mondkapje op zette. ,,Heel raar voelde dat, ontzettend onwennig”, zegt Nederhoed, achter een toonbank vol vlees. Precies hoe ze zich vanochtend voelde in de supermarkt, maar nu juist omdat ze géén mondkapje op had: ,,Een gek gevoel, alsof er iets miste.”

Beetje spannend

Nieuws

menu