Mondkapje op om te stemmen, mondkapje af om te laten zien wie je bent: zo gaat het eraan toe in de stemlokalen in Delfzijl, Appingedam en Loppersum

Stemmen in coronatijd is anders dan normaal met alle veiligheidsmaatregelen. Maar veel burgers vinden het eigenlijk wel prima zo. „Het is goed geregeld!”

Louki Ennik laat in de Hippolytushal in Middelstum even haar mondkapje zakken om te bewijzen dat het echt haar ID-kaart is die ze heeft meegenomen. Inwoners van de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum stemmen woensdag voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Eemsdelta.

Louki Ennik laat in de Hippolytushal in Middelstum even haar mondkapje zakken om te bewijzen dat het echt haar ID-kaart is die ze heeft meegenomen. Inwoners van de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum stemmen woensdag voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Eemsdelta. Foto: Corné Sparidaens

„Mag het mondkapje heel even naar beneden? Dan kan ik zien of u het echt bent”, vraagt Niek Blaauw vanachter zijn kuchscherm. Hij is voorzitter van het stembureau in het gemeentehuis in Delfzijl en praat met een dame die net haar stempas heeft ingeleverd. Stemmen in coronatijd vraagt om allerhande veiligheidsmaatregelen, zoals het dragen van mondkapjes. Maar mensen herkennen met zo’n ding voor de mond is nog best lastig. „Daarom vragen we bij twijfel of ze het even kunnen laten zakken. Wel maar heel even hoor!”

Op naar de stembus

Nieuws

menu