Monumentale boerderij Imca Marina verkocht voor 415.000 euro

De Vicarie. FOTO DVHN

Maandagochtend ging de Vicarie in Midwolda onder de hamer. Een uur later bedroeg het hoogste bod op de monumentale boerderij uit 1898 415.000 euro. Er werden 43 biedingen gedaan. Imca Marina is er tevreden mee.

,,Ik wist het niet, ik ben druk aan het verhuizen", reageert de zangeres van het levenslied vanuit haar nieuwe woonplaats in Noord-Holland op het nieuws dat de veiling gesloten is. ,,Maar ik vind het prima, ik heb alles goed geregeld met de bank dus voor mij was het al een tijd afgedaan." 

Vrijdag was er voor het laatst de mogelijkheid een kijkje te nemen. Slechts een handjevol belangstellenden maakte daar gebruik van.

De boerderij aan de Hoofdweg stond al jaren te koop. Imca Marina kocht het pand in 2001 en renoveerde het grondig. Er verrees een sfeervolle trouwkapel, waar Imca Marina als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand huwelijken voltrok. Collega Bonnie St. Claire trouwde er in 2004 met haar twintig jaar jongere geliefde Anne-Jan.

In 2010 vroeg Imca Marina het faillissement aan. De Vicarie, bedoeld voor feesten, partijen en huwelijksvoltrekkingen liep niet meer.

In het tv-programma Cash op Zolder veilde Marina al een gedeelte van haar snuisterijen. Imca Marina woont inmiddels in Noord-Holland.

Nieuws

Meest gelezen

menu