Verdachte van moord op Dinant Paré - bij de Albert Heijn in Hoogkerk - betrokken bij geweldsincident in gevangenis

De 24-jarige Bart J. uit Groningen die ervan wordt verdacht dat hij op 6 juni in Hoogkerk de 14-jarige Dinant Paré doodstak, is in de gevangenis betrokken geweest bij een geweldsincident. Daarvan is aangifte gedaan en hij zal daar ook strafrechtelijk voor worden vervolgd.

Bij de Albert Heijn in Hoogkerk worden bloemen neergelegd ter nagedachtenis aan Dinant.

Bij de Albert Heijn in Hoogkerk worden bloemen neergelegd ter nagedachtenis aan Dinant. Foto: Nienke Maat

Een en ander bleek dinsdagochtend tijdens een eerste voorbereidende zitting (pro forma) in de rechtbank van Groningen. Bart J. was niet aanwezig.

Hij wordt eind deze maand voor onderzoek opgenomen in het Pieter Baan Centrum.

Moord op Dinant door camera’s vastgelegd

Het politieonderzoek is zo goed als klaar, meldde de officier van justitie. Het bewijs wordt grotendeels geleverd door camerabeelden. Op die beelden is te zien hoe Bart J, bij de ingang van de Albert Heijn rondkijkt, iets uit zijn zak pakt, een mes, vervolgens op de 14-jarige Paré toeloopt en steekt. De jongen overlijdt ter plaatse. Hij en de verdachte kenden elkaar niet.

Vorige week berichtte deze krant dat Bart J. zich een week na de moord bij de politierechter had moeten melden voor vijftien strafbare feiten die hij pleegde in april en mei van dit jaar. De strafzaak (zaken) wordt pas volgend jaar inhoudelijk behandeld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Rechtbank
moord en doodslag
menu