Moord op moeder in Grijpskerk: rechtbank legt tbs met dwangverpleging op

De rechtbank heeft de 37-jarige Johnny van den W. uit Zuidhorn schuldig bevonden aan doodslag op zijn moeder uit Grijpskerk. De man leed aan wanen. Die wanen bepaalden zijn gedrag.

Foto: ANP

Foto: ANP .

De man is volgens de rechtbank volledig ontoerekeningsvatbaar. Er kan dan geen straf worden opgelegd. Wat resteert is de maatregel tbs. Die is dan ook opgelegd. De rechtbank volgt met deze uitspraak het Openbaar Ministerie.

Op 2 oktober vorig jaar bracht Van den W. zijn 57-jarige moeder met meerderde messteken om het leven. Eerder op de dag was hij een paar keer op het politiebureau geweest om aandacht te vragen voor zijn problemen. Hij voelde zich niet serieus genomen.

Lichtere straf-variant niet verantwoord

De verdachte was een paar maanden eerder gestopt met het innemen van zijn medicatie. Daarna ging het bergafwaarts met hem. Hij kampt al jaren met ernstige psychische problemen.

De rechtbank vindt een dwangbehandeling noodzakelijk. Een lichtere variant - tbs met voorwaarden - vindt de rechtbank niet verantwoord. Deskundigen hadden dit wel geadviseerd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Rechtbank
menu