Moordenaar Varscha Mohansingh aan einde tbs-behandeling beschuldigd van ontucht

De 54-jarige Krish J. die in 2002 de toen 14-jarige Varscha Mohansingh uit Wildervank heeft vermoord is door een stiefdochter beschuldigd van ontucht. De beschuldigingen zijn in juni dit jaar geuit.

Vrouwe Justitia in de hal van de rechtbank in Groningen.

Vrouwe Justitia in de hal van de rechtbank in Groningen. Foto: Rob Zijlstra

De ontucht zou voor 2002 hebben plaatsgehad. Krish J. ontkent dat hij zich destijds aan ontucht schuldig heeft gemaakt. Hij heeft (nog steeds) een relatie met de moeder van de vrouw die hem nu heeft beschuldigd. Zij heeft geen aangifte gedaan. Er loopt ook geen onderzoek.

Voorwaardelijk beëindigd

Krish J. werd voor het vermoorden (doodslag) van Varscha Mohansingh veroordeeld tot tien jaar celstraf en tbs. De dwangbehandeling begon in 2005. Vorig jaar werd de tbs-maatregel voorwaardelijk beëindigd.

Tegen de adviezen van deskundigen in, verlengde de rechtbank de tbs-maatregel begin dit jaar met één jaar. De rechters vonden het nog te vroeg voor een definitieve beëindiging.

Nogal een beschuldiging

Het Openbaar Ministerie vindt dat de maatregel opnieuw met een jaar moet worden verlengd. De beschuldiging van de stiefdochter speelt hierbij een rol. ,,Het is nogal een beschuldiging. Ik weet niet of het waar is, maar het zorgt wel voor spanning. Daarom moet er enig toezicht blijven.’’

Echt vrij

J. woont al enige jaren buiten de kliniek. Hij heeft een woning in het zuiden van het land en werkt in de zorg. Hij staat nog steeds onder begeleiding. Bij een verlenging van de maatregel zal er voor J. niet heel veel veranderen. Zelf wil hij desondanks van de maatregel af: ,,Dan pas ben ik echt vrij.’’

De man was destijds een huisvriend van het gezin Mohansingh.

De rechtbank doet op 17 december uitspraak.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Rechtbank
menu