Muzikale Catawiki-veiling voor doodzieke Faelin (3) uit Groningen: 175 lp’s uit privécollectie en unieke items (zoals een gesigneerde gitaar van Alice Cooper) van topsellers Catawiki

Faelin met op de achtergrond haar vader Albert, zusje Miki en moeder Karin. Foto: Marjorie Noë

Op Catawiki worden van 22 tot en met 31 mei 37 sets met heel bijzondere items - zoals een gesigneerde gitaar van Alice Cooper, RIAA-award van Melissa Etheridge en litho’s uit een beperkte oplage van The Rolling Stones - geveild. De opbrengst is bestemd voor een levensreddende behandeling voor de bijna 4-jarige Faelin uit Groningen.

Faelin lijdt aan een levensbedreigende genmutatie, die zo uniek is dat artsen in Nederland haar niet kunnen helpen. De genmutatie zorgt voor zeer zware epileptische aanvallen, waarbij het zuurstofgehalte in het bloed pijlsnel daalt.

Er bestaat een reële kans dat zo’n aanval haar fataal wordt. Faelins oudens redden haar leven al meer dan veertig keer.

Omdat de aanvallen bovendien door zowat alles kunnen worden getriggerd, leeft ze samen met haar ouders en zusje in volledige isolatie.

Behandeling in de VS

Er is echter hoop. In de Verenigde Staten werkt een team wetenschappers van Stoke Therapeutics aan een behandeling, die ervoor zorgt dat de genmutatie geen problemen meer veroorzaakt. Voor de laatste trials , die tot oktober 2022 lopen, zoeken ze patiënten tussen de 2 en 18 jaar. En Faelin is geselecteerd om mee te doen.

Probleem: de eerste behandeling, reis- en verblijfskosten kost 100.000 euro. Om zoveel geld bij elkaar te krijgen, is de stichting die Faelins moeder Karin van Balen oprichtte een crowdfunding begonnen. De veiling op Catawiki is onderdeel van deze crowdfunding.

Veling op Catawiki

De 37 sets van in totaal 175 lp’s die worden geveild op Catawik i komen uit een privécollectie. Negen andere unieke items zijn gedoneerd door topsellers van het online veilingplatform.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu