Mysterieuze datum blijkt releasedatum persoonlijk boek Arjen Lubach

Arjen Lubach. Foto: ANP

Arjen Lubach komt na zeven jaar met een nieuw boek. Stoorzender gaat over het leven van de cabaretier uit Lutjegast zelf en zal op 19 augustus verschijnen bij uitgeverij Podium.

In Stoorzender doet Arjen Lubach verslag van twee jaar uit zijn bewogen bestaan en schrijft hij ongebruikelijk persoonlijk over Zondag met Lubach, muziek, comedy, televisie, politiek, het leven en de liefde. ,,In Stoorzender komt alles samen”, aldus Lubach. ,,Stukken over mijn jeugd, over de wereld van nu, komische anekdotes, maar ook persoonlijker verhalen over de liefde, ouder worden en het leven als zodanig. Het boek beslaat de laatste twintig maanden voor mijn 40ste verjaardag, afgelopen oktober."

De afgelopen periode zaaide Lubach op social media verwarring door enkel een datum te plaatsen. In eerste instantie ging het om 21 augustus en later werd dat 19 augustus. Er werd gespeculeerd dat Zondag met Lubach een andere uitzenddag zou krijgen of dat hij het programma Moltalk weer ging presenteren. Ook gingen er geruchten rond dat hij mee zou doen aan het jubileumseizoen van Wie is de Mol?. Maar niets van dat alles bleek waar.

Literatuurprijs

Eerder publiceerde de Groningse comedian vier boeken. Vooral de thriller IV en de roman Magnus waren commercieel grote successen. IV werd bekroond met de Crimezone Debuutprijs 2013 en voor Magnus ontving Lubach de Dioraphte Jongeren Literatuurprijs.

,,Lubach heeft zich natuurlijk als auteur allang bewezen”, zegt Joost Nijsen van uitgeverij Podium. ,,Maar Stoorzender was voor ons een geweldige verrassing. Is dit een roman? Een midlife memoir? Een entertainend boek over de keerzijde van roem? Of toch een liefdesroman? Of toch eerst en vooral een boek om heel vaak bij in de lach te schieten? De lezer mag het straks zeggen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu